Hydroceel, bevestigings materiaal + vulzak

Artikelnummer: HSC

Een hydroceel (Hydroceel is een merknaam) is een buis waarin materiaal verwerkt zit welke vocht kan absorberen, vasthouden en afgeven.

Zodra het "stook seizoen" begint (winterperiode) haalt u de hydroceel uit de piano en plaatst deze in een vulzak of legt deze in een laagje water. Zodra u geen lucht belletjes van de hydroceel ziet afkomen, heeft de hydroceel het maximale aan water geabsorbeerd. Nu plaatst u de hydroceel weer terug in uw piano. Vanaf dat moment verdampt het vocht in de hydroceel in uw piano waardoor de Relatieve Luchtvochtigheid in uw instrument zal stijgen.

 

Na +/- 4 weken is de hydroceel al zijn water kwijt en plaatst u deze wederom in een vulzak of legt u de hydroceel in een laagje water. U herhaalt het vullen van de hydroceel elke 4 weken net zolang totdat u merkt dat u de verwarming in huis niet meer gebruikt. U laat de hydroceel vanaf dat moment in uw instrument zitten en gaat hem pas weer vullen (gebruiken) vanaf het moment dat u uw verwarming weer dagelijks gaat gebruiken. Buiten het winterseizoen hoeft u de hydroceel niet bij te vullen omdat de Relatieve Luchtvochtigheid dan hoog genoeg is.

 

In de winterperiode is de Relatieve Luchtvochtigheid in ons land het laagst en dit is dan ook de periode dat u de hydroceel zult gebruiken.

 

De levensduur van een hydroceel is tussen de 8 en 10 jaar. Hierna is het materiaal in de hydroceel uitgewerkt en dient u een nieuwe te kopen.

 

Bij het gebruik van een hydroceel adviseren wij altijd ook een hygrometer te gebruiken zodat u ten allen tijde een indicatie heeft van de Relatieve Luchtvochtigheid bij uw piano.

De hydroceel set compleet bestaat uit; Hydroceel (vochtbuis - 2 stuks van 50 cm), bevestigingsmaterialen, vulzak en gebruiksaanwijzing. 

 

Bezorgkosten Nederland:
Bij bestellingen onder de € 100,= worden 6,95 bezorgkosten berekend.
Bestellingen boven de € 100,= worden gratis geleverd.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen