Hygrometer

Artikelnummer: Hygro-F

Kies voor nauwkeurigheid, kies voor Fischer hygrometers.

Fischer is een in 1945 opgerichte Duitse fabrikant van meetinstrumenten met de hoogste nauwkeurigheid.

Fischer combineert vakmanschap met bewezen en betrouwbare technieken.

Er worden hygrometers aangeboden die sprekend lijken op Fischer hygrometers maar dat niet zijn. U herkent ze aan de voordelige prijs en ze missen de naam Fischer-Made in Germany op de wijzerplaat.

 

De ideale relatieve luchtvochtigheid voor uw piano ligt tussen de 50 en 70%, maar hoe meet je dat?

Met een betrouwbare Hygrometer met synthetische haar. Wij leggen u graag uit waarom!

 

HYGROMETER: ECHT HAAR OF SYNTHETISCHE HAAR?

Er wordt ons altijd gevraagd;

 "Welke hygrometer is het meest nauwkeurig, mensenhaar of synthetisch?"

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, omdat in het algemeen niet gezegd kan worden dat hygrometers van mensenhaar noodzakelijkerwijs nauwkeuriger of minder nauwkeurig zijn dan hygrometers van synthetisch haar.

Aangezien bekend is dat dit soort vragen bij meer dan één van onze klanten opduiken, willen we in de volgende blogpost dieper ingaan op de voor- en nadelen van hygrometers van mensenhaar en synthetisch haar.

Wanneer moet u een hygrometer voor menselijk haar gebruiken?

Bij de keuze tussen mensenhaar en synthetisch haar moet eerst worden vermeld dat de meetnauwkeurigheid van de hygrometer minder afhankelijk is van het feit of er mensenhaar of industrieel geproduceerd haar wordt gebruikt.

Het hangt veeleer af van hoe goed de vocht afhankelijke verandering in lengte van het haar wordt overgebracht op de wijzeras van de hygrometer. De keuze tussen echt haar en synthetisch haar is daarom in de eerste plaats gebaseerd op het gebruik van de hygrometer: hygrometers van echt haar reageren snel op veranderingen in de vochtigheid en kunnen ook bij lage temperaturen worden gebruikt.

Zo'n echte haarhygrometer wordt gebruikt bij temperaturen tussen -35°C en +65°C. Apparaten van mensenhaar zijn de enige mechanische hygrometers die nog bruikbaar zijn bij temperaturen onder 0 °C. Alle andere hygrometers reageren veel te traag in deze temperatuur bereiken.

De weergave stabiliteit van de hygrometer voor menselijk haar blijft echter alleen behouden als het haar regelmatig wordt geregenereerd in een hoge luchtvochtigheid. Bij gebruik buitenshuis wordt de echte haarhygrometer bijna dagelijks geregenereerd door de hoge nacht luchtvochtigheid. In dit geval is er geen onderhoud nodig.

Bij gebruik van de hygrometer voor menselijk haar in het kamerklimaat is er meestal geen hoge luchtvochtigheid, zodat deze minimaal elke 3 weken aan een hoge luchtvochtigheid moet worden blootgesteld om een ​​hoge meetnauwkeurigheid op lange termijn te garanderen.

Hier staat ook de “wetpacking” methode om bekend. De hygrometer wordt minimaal 30 minuten in een warme, vochtige doek gelegd. Nog makkelijker is het om de human hair hygrometer mee te nemen naar de badkamer als je daar gaat douchen, of om hem 's nachts buiten te laten staan, beschermd tegen weersinvloeden. In beide varianten is er een hoge luchtvochtigheid, die de hygrometer voor menselijk haar regenereert.

En wanneer is een synthetische haarhygrometer het meest geschikt?

Als de onderhoudsinspanning van de echte haarhygrometer voor u te hoog is, raden wij u aan een hygrometer met synthetisch haar te gebruiken voor gebruik in het kamerklimaat.
Deze kan ook gebruikt worden bij hogere temperaturen tussen 0°C en 70°C, met de juiste voorbehandeling zelfs tot +120°C. Zo is hij bijvoorbeeld ook geschikt voor gebruik in de sauna.

De synthetische hygrometer is onderhoudsvrij, waardoor regelmatige bevochtiging niet nodig is. Om de levensduur van uw hygrometer te verlengen en altijd nauwkeurige metingen te krijgen, raden we u echter aan dit minstens een of twee keer per jaar te doen.

De hygrometer voor echt haar is beter geschikt voor gebruik buitenshuis met regelmatig hoge luchtvochtigheid. Het is ook een goede oplossing voor veeleisende klanten die het niet erg vinden om regelmatig hun hygrometer te onderhouden. Hygrometers met synthetische haren worden bij voorkeur binnenshuis gebruikt.


De synthetische haar hygrometer heeft tevens dezelfde nauwkeurigheid als de Mensen haar hygrometer. De maximale afwijking is +/- 3%.


Tip;

De afgelopen tientallen jaren hebben wij vele systemen voor u getest. Laat u niet verleiden tot de aanschaf van een goedkope of digitale hygrometer. De metingen van deze systemen zijn zeer onnauwkeurig/onbetrouwbaar.

 

Plaats de hygrometer dicht in de buurt van uw instrument.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op deze website, gaat u daarmee akkoord. Meer informatie vindt u in op onze pagina privacybeleid Manage cookies