Probleem !  
Vloerverwarming is  funest voor een piano of welk houten muziekinstrument dan ook. De warme  opstijgende lucht van de vloerverwarming zoekt zijn weg door de piano en zorgt  ervoor dat de piano uitdroogt.


Resultaat !
   
Lijmverbindingen laten "los", drogen uit. Hout gaat werken waardoor er o.a. barsten/scheuren in de kam, zangbodem en stemblok van uw instrument ontstaan. Storingen in het mechaniek en uw instrument kan moeilijk tot niet zijn "stemming" vast houden.


Gevolg !
   
Een resonerende  zangbodem, niet meer te stemmen instrument en een zeer ingrijpende kostbare  restauratie/reparatie van de kam, zangbodem en het stemblok. Veelal is de schade aan het instrument zo groot geworden dat een restauratie of reparatie niet meer in verhouding staat met de waarde van het instrument waardoor de piano/vleugel uiteindelijk moet worden vervangen.


Oplossing !
   
Plaats direct een Pianocarpet onder uw instrument. Pianocarpet is een handgemaakt product (warmteschild in de vorm van een carpet) en ontworpen om te voorkomen dat de warme droge lucht van uw vloerverwarming direct opstijgt, door uw instrument “stroomt” en op deze manier uw instrument langzaam uitdroogt.

 

Met Pianocarpet (warmteschild) heeft warme opstijgende lucht van uw  vloerverwarming geen directe toegang meer tot uw kostbare instrument !